Vi ser forandring
som en mulighed

Zibra er med til at kickstarte den innovation, der kommer til at forandre verden og løse de problemer,
vi oplever – både lokalt og globalt.

ZIBRA’S HISTORIE

Det familieejede investeringsselskab, Zibra A/S, er stiftet af entrepenøren Niels Zibrandtsen. Han var en af de markante spillere i 1990’erne, da det danske tele-monopol blev brudt og vejen banet for at skabe nye forretninger baseret på innovative telekommunikationsløsninger og evnen til at eksekvere.

Niels Zibrandtsen så hurtigt mulighederne og etablerede teleselskabet GlobalConnect, der kunne tilbyde erhvervsmarkedet en ny, hurtig fiberbaseret datainfrastruktur samt den første trådløse forbindelse over Øresund.

Fundamentet til successen var lagt, og de store tanker, der lå bag virksomhedens navn, skulle vise sig at holde. Salget af GlobalConnect – 20 år senere – gav Niels Zibrandtsen friheden til at investere mere i den DNA, som han altid har spejlet sig i; de mennesker, der tænker fundamentalt anderledes og derfor kan se muligheder og løsninger, som kun få andre kan se.

Zibra's Purpose

Zibra er sat i verden for at investere kloge penge i innovative forretningsidéer og mennesker, der kan eksekvere, forandre og forbedre verden.
Vi betragter vores investeringer som ‘kloge penge’. Det vil sige, at vi ikke bare leverer kapital, men ønsker at bidrage aktivt i værditilvæksten af virksomheden. Vi tror på innovation, som en katalysator ift. at forandre og forbedre verden. Og vi investerer i de ideer og mennesker, som har potentiale og mod til at kickstarte denne innovation.

Få tingene til at ske

Innovation handler om at få tingene til at ske. En innovation er udvikling af en ny idé og dens realisering i praksis. Zibra bidrager med sin investering og aktive deltagelse – til at omsætte ideer til forretning. Og vi er ikke bange for at sætte turbo på væksten, når først vi har fat i den rigtige ide. Vi har fokus på de investeringer, som driver udvikling og forandring i samfundet.

Tillid

Vi mener, at gensidig respekt, ærlighed og åbenhed er de dyder, man bygger en virksomhed med. Vi investerer i mennesker, vi har tillid til. Vi er altid på jagt efter de mennesker, der har gnisten, som har hjertet på det rigtige sted og vil yde det ypperste, de kan. Det er dem, vi tror på – for det er mennesket bag, vi investerer i – eller ansætter som medarbejdere. Vi har fokus på etik, vi driver en ordentlig forretning og giver tilbage til samfundet omkring os.

1

Mod

Udfordring af ”det sædvanlige” er vores omdrejningspunkt. Det forudsætter mod til at gå nye veje, mod til at udfordre og til at fejle. Kun med mod kan vi kickstarte den innovation, der kommer til at forandre verden, og som kan løse de problemer, vi oplever – både lokalt og globalt. Vi har modet til at se ”forandring” som en mulighed. Vi skaber et kreativt rum, hvor man kan lege og får lov til at fejle, så man kan lære af sine fejl og komme igen med en endnu bedre løsning.

MØD ZIBRA’S LEDELSE

Peter Bredgaard

Chief Executive Officer

Peter er en erfaren virksomhedsleder og bestyrelsesmedlem, med baggrund indenfor en række brancher: Telekommunikation, softwareudvikling, mobilløsninger og finansielle services. Peter har et bredt kendskab til værdiskabelse gennem turn-arounds og fusion af store virksomheder. Dermed har han en ideel baggrund for at stå i spidsen for at vækste kapitalfondsejede selskaber, og transformere forskellige start-ups fra idé til virksomhed.

I Zibra har Peter med sin civilingeniørbaggrund og sin solide ledelseskompetencer særligt fokus på selskaber, hvor forståelse af teknikkens muligheder, en stærk forretningsidé og skarpe eksekveringsevner er i fokus.

 

Christian Læsø

Chief Financial Officer

Christian er HD(R) og Cand. Merc. Aud. Han er en forretningsorienteret CFO med bred erfaring fra flere brancher, herunder telekommunikation, detailhandel, E-commerce og markedspladser. Christian har siden 1998 arbejdet som CFO samt i andre lederstillinger. Han har været tilknyttet Zibra siden 2000, kun afbrudt af en periode, hvor han var direktør hos eBay samt med i en start-up-virksomhed.

Christian har stor erfaring med at støtte virksomheder i vækst og med finansiering. Han har været med til at købe og sælge mange selskaber og er altid cash flow-orienteret i sin tilgang til forretningsplaner.

I Zibra bidrager Christian med sin store erfaring indenfor porteføljemanagement, transaktioner og moderne forretningsmodeller.

Birger Hauge

Chief Innovation Officer

Birger har arbejdet med digital forretningsudvikling allerede før internettet blev kommercielt i begyndelsen af 90erne. Birger har gennem sit virke innovativt været med til at forandre hele brancher, f.eks. telekom, musik og video. Birger har været tilknyttet Zibra siden 2010 og har stået for en lang række succesfulde projekter herunder en stor indsats for etableringen af datterselskabet, inQvation.

Hos Zibra har Birger rollen som udfordreren til de etablerede forretningsmodeller. Derudover er han forretningsudvikleren, der med sit store netværk og forståelse af nye forretningsmodeller, igangsætter nye forretningsmuligheder.

KONTAKT OS